Przysmaki

Głodni wchodzą na własną odpowiedzialność! Wszystko łod klusek, przez rolady, chipsy aż po kebaby...

Przysmaki

Postprzez Ons <-- » 06 sty 2010, 20:53

Pożądny łobiod
Obrazek

+

Obrazek

A jak coś na szybko na afterku itd. to 8-)
Obrazek

abo

Obrazek

Niesamowitym jest to że jak żech to pisoł to tak żech zgłodnioł że musza iść odrazu coś pojeś :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Ons <--
 
Posty: 12
Dołączył(a): 03 sty 2010, 15:23
Lokalizacja: Silesia Crime

Re: Przysmaki

Postprzez ManiakSpi » 09 sty 2010, 14:49

haha popierom porzondny łobiod u babki to je to :D
Obrazek
ManiakSpi
 
Posty: 18
Dołączył(a): 07 sty 2010, 09:59
Lokalizacja: Piekory ;]

Re: Przysmaki

Postprzez eMKarol » 26 sty 2010, 22:06

Ja taki Kotlet z cycka i kluski do tego i najlepszo zupa to je żur :D

"Weź sie żuru, a bydziesz chop jak z muru..."

Aż żech zgłodnioł :D

Ida sie Wodzionki zrobić :lol:
"Chłopie jo prosto z gruby dupia, a nie z dancingu..."

Zapraszom wszyskich na moj kanał YouTube:

TUKEJ eMKarol
Avatar użytkownika
eMKarol
 
Posty: 5
Dołączył(a): 31 gru 2009, 11:13
Lokalizacja: Silesia

Re: Przysmaki

Postprzez ProfessorX » 17 lut 2010, 09:03

Golonka w piwie :)

Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
ProfessorX
 
Posty: 116
Dołączył(a): 20 gru 2009, 11:34

Re: Przysmaki

Postprzez armin. » 17 lut 2010, 19:38

Ty ale ona leży kole browara ; d
Obrazek
Avatar użytkownika
armin.
 
Posty: 23
Dołączył(a): 17 sty 2010, 13:10
Lokalizacja: Chorzów

Re: Przysmaki

Postprzez ProfessorX » 19 lut 2010, 00:01

Golonki dokładnie umyć. Natrzeć obficie solą i pieprzem, następnie przyprawami. Ząbki czosnku obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Powtykać w golonki. Zalać piwem i odstawić na najalepiej 2h.
Następnie golonki wraz z wywarem, w którym się moczyły przełożyć do garnka. Golonki powinny być przykryte prawie w całości, jeśli piwa jest za mało dodać wody.Gotować na wolniutkim ogniu przez około 2h, pod koniec dodać pokrojone w słupki warzywka.
Pod koniec wyciągnąć mięsko i podsmażyć na patelni, aby miały chrupiącą skórkę. Pozostały wywar gotować na większym ogniu aby wyparował i zgęstniał. Jeśli będzie za rzadki radzę zabielić go odrobiną mąki i ewentualnie śmietaną.
Golonki wyłożyć na talerz, polać sosem i podawać z ziemniaczkami puree.
UWAGA!!!
Golonki naprawdę trzeba gotować 2h, inaczej mięsko nie będzie mięciutkie i trzeba pamiętać, aby gotowały sie na wolnym ogniu!!
Nie polecam podsmazania golonek na początku przed gotowaniem, ponieważ skóra kurczy się wtedy i całość nie wygląda apetycznie.
Obrazek
Avatar użytkownika
ProfessorX
 
Posty: 116
Dołączył(a): 20 gru 2009, 11:34


Powrót do Potrawy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron